Heart Academy

Specialisatie opleiding tot Heartflowcoach & Energetisch Therapeut

Als Heartflowcoach breng je je cliënt of coachee stap voor stap
van een egobewustzijn naar het hartsbewustzijn.

Deze opleiding bestaat uit een bijzondere en unieke combinatie van coaching en energetisch werk. In deze opleiding breng je zowel jezelf als je cliënt terug naar het leven vanuit Hartsbewustzijn.

Hartgedragen bewustzijn

De essentie van alles wat leeft is liefde. Daar vanuit te leven is niet alleen wat ons het meest gelukkig maakt, de intelligentie, wijsheid en verbondenheid die hierin zijn werk doen zorgen voor voorspoed, synchroniciteit en synergie.

Het centrum van jouw leven, ben jij. Via jouw lichaam en energiesysteem en alle informatie die daarin is opgeslagen, wordt jouw leven vertaald in allerlei ervaringen. Jij bent degene die daar betekenis en inhoud aan geeft. Door jouw relatie met jezelf, jouw zelfliefde en zelfbewustzijn kun je jouw unieke taak en functie in jouw leven vorm geven.

Wanneer we ons richten op de essentie van wat er gebeurt, gezegd, gevoeld of ervaren wordt, kunnen we sneller tot de kern doordringen en kunnen we veel (ego)afleiding herkennen, adresseren en transformeren.

Effectief, diepgaand en compleet

De energetische werkwijzen en visies die je leert in deze specialisatie-opleiding zijn de meest effectieve, complete en diepgaande tot nu toe. Je leert niet alleen specifieke ervaringen en situaties helemaal transformeren, maar ook complete karmische patronen uit vele levens tegelijk te halen. Dit zorgt voor veel grootschaliger, diepgaandere en completere transformaties. Zodat gevoelens, patronen of overtuigingen waar je wellicht al tientallen sessies aan hebt gewerkt, maar niet opgelost werden tot nu toe, nu wel opgelost kunnen worden. Waarom? Omdat de grote thema’s uit je huidige leven vaak als oorzaak worden gezien van je pijn of je belemmerende overtuigingen of patronen, terwijl ze meestal een gevolg zijn en in veel vorige levens ook al speelden. Zo ligt de oorzaak ervan niet in 1 vorig leven maar in vele vorige levens. Het zijn karmische patronen die als geheel opgelost dienen te worden.

Next level

Het energetisch werk dient mijns inziens naar een volgend level getild te worden, zodat er veel meer in kortere tijd opgelost kan worden. En dit kan moeiteloos, zowel voor de therapeut als voor de cliënt. De balans wordt hersteld en als vanzelf ontstaan er andere gevoelens en gedrag. Vaak tot verbazing van degene die de sessie ondergaat, omdat deze emoties, patronen en overtuigingen al zo lang aanwezig waren, voelt het vaak heel eigen en is het wennen als dat er niet meer is.

Als je de opleiding hebt gevolgd dan:

 • ben je in staat authentiek, autonoom, vrij en zelfbewust te leven en daar andere mensen in te begeleiden.
 • ben je je bewust van je ziel, kunt ermee communiceren en er vanuit leven.
 • kun je leven en werken vanuit hartgedragen bewustzijn.
 • ken je je levensdoel, zielsmissie, levenslessen en vervult deze.
 • beschik je over groot energetisch bewustzijn en bent in staat grote schaal en diepgaand patronen en belemmeringen in je eigen systeem en die van anderen te herkennen en te transformeren.
 • ben je in staat te communiceren met alles, inclusief bestaansvormen voorbij deze fysieke werkelijkheid.


Alles is energie

De wereld van energie bevat alle informatie waaruit al het bestaan vorm krijgt. Jij bestaat uit licht, bewustzijn, liefde en informatie. Dat laatste bepaalt hoe je denkt, wat je voelt, wat je creëert in jouw leven en wat je ooit hebt meegemaakt en nog zult meemaken. Wanneer je de informatie in jouw energieveld verandert, verander je dus ook de uitkomst. Dat betekent dat jouw leven verandert, dat hoe je denkt, hoe je je voelt verandert en hoe je jouw leven (on)bewust vorm geeft.

Het gaat niet alleen over de wet van aantrekking, maar over veel meer wat ons leven vormgeeft. Wanneer er aspecten zijn in jouw zelf of in jouw leven, die je niet gelukkig maken en die je graag wilt veranderen, kun je dat doelgericht gaan realiseren. Werkelijk. Wij hebben ons huidige leven gecreëerd. Meestal doen we dat niet geheel bewust. Je kunt bewust jouw leven creëren zoals het voor jou werkelijk klopt, in voorspoed, liefde en gemak.

4 jaar is noodzakelijk

Wanneer je werkelijk diepgaand energetisch wilt leren werken, jezelf op de diepste en hoogste niveaus wilt leren kennen en mensen wilt kunnen helpen, die elders niet geholpen kunnen worden, kun je niet verwachten dat je dat in 1 jaar tijd kunt leren. Daar is een gedegen opleiding voor nodig, die je stap voor stap meeneemt van waar je nu staat, naar een steeds groter waarnemend vermogen en met beschikking over alle inzichten, informatie, en een steeds verder uitbreidende ervaring van wat er mogelijk is op energetisch gebied. Dat gaat veel verder dan je je nu zou kunnen voorstellen of wat je ooit gelezen hebt!

1e jaar

Helder Waarnemen
Vergroten van bewustzijn in:

 • Waarnemen van energie
 • Relateren, in de ruimste zin van het woord.
 • Zelfbewustzijn
 • Lichaamsbewustzijn
 • Gevoelsbewustzijn
 • Basis hartbewustzijn
 • Bewust en transparant communiceren
 • Energiebeheer, zelfbescherming, intuïtie

Hoe werkt het denken, de mind, overlevingsstrategieën en de logica van het ego?
Schaduwkanten, maskers, overlevingsstrategieën, schaamte, schuld
Hartskwaliteiten vrijmaken, basishouding vanuit Heartflow, zelfliefde

2e jaar

Uitbreiding en verdieping van de thema’s van het eerste jaar

 • Energie waarnemen, lezen, transformeren, energetisch werken
 • Luisteren naar je innerlijke stem, wijsheid, intuïtie
 • Oplossen van belemmerende overtuigingen (onverwerkte) emoties, basis fysieke klachten
 • Lezen van het Veld, de Akashakronieken
 • Tijdreizen
 • Bewuste relatie opbouwen met je ziel
 • Levensdoelen, zielsmissie, levenslessen
 • Coachen vanuit hartgedragen bewustzijn
 • Helen van het hart
 • Scheppingskracht

3e jaar

Uitbreiding en verdieping van de thema’s van de eerste twee jaren

 • Transformeren van karmische patronen en karmische relaties
 • Loslaten van voorouderbelasting in dit- en vorige levens
 • Transformeren van levenslange emoties als: verdriet, eenzaamheid, woede, depressie, angst.
 • Oplossen van fysieke klachten veroorzaakt op zielsniveau / in vorige levens.
 • Meesterschap en jouw wezenlijke talenten in vorige levens

4e jaar

Uitbreiding en verdieping van de thema’s van de eerste drie jaren

 • Communiceren met alles, inclusief bestaansvormen voorbij deze fysieke werkelijkheid
 • Energiewerk, morfogenetische velden, planetair en kosmisch
 • Herstellen/helen/terughalen van zielsdelen
 • Synergie herstellen in het Hoger bewustzijn.
 • Oplossen van schijnbaar onoplosbare, levenslange problemen
 • Oplossen van ‘gedragsproblemen’ bij kinderen met angsten, woede, afwezigheid, depressies, eenzaamheid en fysieke klachten.


Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor coaches, therapeuten, mensen die met mensen werken en hen die een vergelijkbare opleiding gevolgd hebben. Dit is een specialisatie-opleiding en is een vervolg en verdieping en vraagt voldoende basisvaardigheden op communicatie- en bewustzijnsgebied.
Het is bedoeld voor mensen die verdieping willen aanbrengen in hun werk en hun cliënten/coachee sneller, beter en efficiënter willen helpen in het doordringen tot de kern, het oplossen van belemmeringen en tot wie ze werkelijk zijn.

Deze opleiding biedt zingeving zowel voor jezelf als voor je coachee en cliënten.
Het is voor mensen die voelen dat ze een taak/missie in dit leven hebben, of graag hun unieke bijdrage willen leveren aan de wereld. Die zichzelf op de meest essentiële (diepste) niveaus willen leren kennen en ervaren. Die spiritualiteit concreet in hun dagelijks leven vorm willen geven.

Wanneer jij al veel gedaan hebt aan je persoonlijke ontwikkeling, je je bewust bent van je grote levensthema’s en de grootste patronen van je ego, ben je welkom om deel te nemen aan deze opleiding, zodat je de volgende grote stap in jouw ontwikkeling kunt gaan zetten. Deze opleiding is voor mensen die er werkelijk voor willen gaan. Wiens focus het is om zichzelf echt vrij te maken, hun ware zelf te worden, die zichzelf werkelijk willen leren kennen, die hun bijdrage aan de wereld werkelijk vorm willen geven. En als je er klaar voor bent, om jouw schaduwkant in de ogen te kijken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor wat zich aandient in jouw leven, draag ik graag bij aan jouw transformatie van alles wat je niet bent en leer je nog meer te zien wie je wel bent en hoe je daarvan uit kunt leven.

Als je interesse hebt in de opleiding hebben we eerst een persoonlijk gesprek via Skype of Zoom, hierin kun je meer over de opleiding te weten komen en kijken we of de opleiding bij je past. Hier kun je een afspraak maken voor een gratis gesprek.

Praktische informatie

De opleiding wordt verspreid over 4 jaar gegeven. Je geeft je telkens voor 1 jaar op.
Elk lesjaar bestaat uit 3 lesblokken van 4 dagen. We komen dan als groep bij elkaar in Meeuwenveen, Havelte, Zuid-West Drenthe.
Tussen de lesblokken door leer je in je eigen tijd via e-learning. Er is elke 3 weken de mogelijkheid voor een online Q & A sessie. Je oefent het geleerde in tweetallen en groepjes, soms live, veelal via Skype of Zoom.

De lesblokken vinden plaats op de volgende data:

10-14 februari 2020

4-8 mei 2020

28 sept-2 okt 2020

We starten telkens op maandag om 14:00 uur; en eindigen op vrijdag om 13:00 uur.

Kosten

Particulier: €2800,- ZZP’ers: €3100,- Via werkgever of eigen bedrijf: €3500,-
Verblijfskosten voor 12 overnachtingen zijn €950,- alles inbegrepen.
Er is de mogelijkheid om in termijnen betalen.
Wanneer je je opgeeft voor dit eerste lesjaar ontvang je eenmalig maar liefst €400,– korting.
De kosten voor deze opleiding zijn per leerjaar en zijn inclusief het onlinelearning programma. Alle prijzen zijn inclusief BTW en veelal aftrekbaar van de belasting. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met Emma Renkema