Leven in liefde, wijsheid en vertrouwen

Het leven hoeft geen zware strijd te zijn waarbij je hard moet werken, presteren en waarbij jij je jezelf voortdurend voorbij loopt. Het leven is bedoeld om in voorspoed en in afstemming met jouw Hoger Weten te leven. Dan ga je ontdekken hoe je moeiteloos in liefde en wijsheid kunt leven. Het ligt namelijk voor iedereen binnen handbereik!

Zielsgedragen bewustzijn
De essentie van alles wat leeft is liefde. De ziel is liefde. Daar vanuit te leven is niet alleen wat ons het meest gelukkig maakt, de intelligentie, wijsheid en verbondenheid die hierin zijn werk doen zorgen voor voorspoed, synchroniciteit en synergie.

Het centrum van jouw leven, ben jij. Via jouw lichaam en energiesysteem en alle informatie die daarin is opgeslagen, wordt jouw leven vertaald in allerlei ervaringen. Jij bent degene die daar betekenis en inhoud aan geeft. Door jouw relatie met jezelf, jouw ziel en zelfbewustzijn kun je jouw unieke taak en functie in jouw leven vorm geven.

Wees je eigen leermeester
Ik geloof dat ieder zijn eigen leermeester kan zijn. Als je weet hoe je bij je eigen wijsheid en je Ziel kunt, is alle informatie niet alleen voor jou maar voor iedereen toegankelijk. Ik geloof dat er universele waarheden zijn en dat ieder daar zijn eigen unieke variatie in heeft. Voor ieder mens is het belangrijk dat zij toegang krijgt tot haar eigen Ziel, wijsheid en waarheid. Dan kun jij een moeiteloos leven leiden dat krachtig, liefdevol en wijs is.


Waarom is dat juist nu zo belangrijk om in een beter contact met je ziel te leven?

In deze tijd komt er heel veel op ons af. Wij denken dat we ons moeten aanpassen aan de buitenwereld, terwijl wat er nu gebeurt ons juist uitnodigt om uitermate trouw aan onszelf te zijn. We kunnen niet verder op de oude manier en dat voel je ook in jezelf.
Je kunt niet langer ontkennen wat er werkelijk geleefd en gemanifesteerd wil worden, diep vanuit je hart, in overeenstemming met het plan dat je voorafgaand aan dit leven hebt gemaakt, want anders blijf je voortdurend zoeken naar een betekenisvolle invulling van je leven. En blijf je je uiteindelijk onvervuld, eenzaam en onbegrepen voelen.

Spiritualiteit leven
Ik geloof dat ware spiritualiteit iets is dat je integreert in je dagelijks leven. Daarom is het van belang dat je je van jouw lastige gedachten en emoties (het ego) bewust bent en je daar zodanig mee kunt omgaan dat ze voor je gaan werken in plaats van dat je er last van hebt. Zo vergroot je je persoonlijke en spirituele kwaliteiten. En kan je ego gaan samenwerken met je ziel.
Wanneer we ons richten op de essentie van wat er gebeurt, gezegd, gevoeld of ervaren wordt, kunnen we sneller tot de kern doordringen en kunnen we veel (ego)afleiding herkennen, adresseren en transformeren.

“Emma verstaat de kunst om spiritualiteit heel concreet te maken. Wanneer ik te kritisch ben over mezelf of me te verantwoordelijk voel voor alles en mezelf voorbij loop besef ik dat nu en ben ik in staat om dit om te buigen en mijn balans te hervinden. Ik kan nu contact maken met mijn ziel en kan haar kwaliteiten bewust inzetten”. Carla

Zielseigenschappen
Wanneer je leeft vanuit je ziel, leef je ook vanuit de natuurlijke eigenschappen van de ziel zoals wijsheid, liefde, verbinding en heb je toegang tot de Hogere intelligentie van het universum. Je ontdekt wat jouw levenstaak of je roeping hier in het leven is. Je zet dan jouw specifieke, individuele zielskwaliteiten in, die je gemakkelijk afgaan, waar je energie van krijgt en vervulling door ervaart om jouw bijdrage te leveren aan de mensheid en het grotere geheel.

Gelukkig leven
Jarenlang heb ik me verdiept in persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit en vele opleidingen had ik gevolgd. Ik was op zoek naar gelukkig leven, ik zocht de diepere betekenis van het leven en ik wilde weten hoe ik het beste kon omgaan met mijzelf en de momenten waarop ik twijfelde aan mezelf of veel te kritisch was. Dat bleek niet gemakkelijk.

 


Concrete diepgang

Vele opleidingen en cursussen begon ik vol enthousiasme, maar ik had behoefte aan concrete handvatten voor mijn dagelijks leven en de diepgang die ik kon voelen wanneer ik in contact was met mijn Ziel. Die combinatie kon ik niet vinden.
Het enige antwoord daarop was zelf de opleiding te gaan ontwikkelen die ik zelf zo graag had gevolgd, jaren geleden. Maar ook dat werd een weg van jaren.

Eigen wijsheid
Het vinden van concrete informatie over hoe het ego werkt, waarin ik mij herkende en waar ik iets mee kon en wat de ziel is en hoe je daar concreet contact mee kan maken kostte mij jaren aan onderzoek. Ik heb in boeken gelezen, visies en stromingen onderzocht, maar de grootste leermeester bleek ik zelf te zijn.

Waarheid ervaren
Al heel vroeg had ik als kind mijn gevoeligheid afgesloten. Toen ik echter in mijn twintiger jaren steeds vaker voorspellende dromen kreeg, ging ik een cursus volgen om mijn dromen uit te leren leggen. Ik voelde dat deze boodschappen van een andere bron kwamen. Ze raakten me op een heel ander niveau dan wanneer iemand iets aan mij vertelde of als ik zelf iets bedacht. Ik kwam in aanraking met een wereld die anders was dan ik gewend was. Zo zette ik mijn eerste stappen in het luisteren naar de boodschappen van mijn ziel. Dat wist ik toen nog niet, maar dit diepere, bijzondere gevoel deed mij naar steeds meer verlangen. Het wees me de weg in mijn leven. Het werd mijn levensstijl, mijn passie, mijn drijfveer. Nu, inmiddels 30 jaar later, heeft mijn pad van steeds meer luisteren naar mijn ziel mij gebracht bij het ontwikkelen van de opleiding ‘Leven vanuit de Ziel’.

Leven vanuit de ziel is leven in liefde, wijsheid en vertrouwen.


Leven in overvloed
Wanneer je wilt gaan luisteren naar je ziel, zullen delen van je ego dit spannend vinden en allerlei zeer aannemelijke redenen gaan bedenken waarom dat nu niet zo’n goed idee of geschikt moment is. Het ego vraagt om een specifieke benadering waardoor het in plaats van tegen je werkt, voor je gaat werken.
Veel mensen laten zich leiden door financiële onzekerheid, verplichtingen, werk of wat andere mensen van hun vinden. Ik spreek uit ervaring. Want terwijl ik deed wat ik het liefste deed, heb ik veel te hard gewerkt en sloeg ik mezelf te veel over. Daarmee heb ik mezelf zo erg uitgeput dat ik bijna niets meer kon. Uiteindelijk heb ik geleerd, dat ieder mens zichzelf op de eerste plaats dient te zetten, niet vanuit het ego, maar vanuit de ziel, want daarmee geef jij anderen het beste van jezelf. Dat straal je uit en het doordrenkt alles wat je zegt en doet. Dat is het grootste cadeau dat je jezelf en anderen kunt geven.

Wil jij ook leren hoe je concreet in jouw dagelijks leven kunt leven vanuit jouw ziel?

Als jij:
– wilt leven vanuit verbinding, overvloed, betekenis, liefde, wijsheid en vertrouwen,
– meer balans, energie en ontspanning wilt en meer wilt kunnen genieten,
– concrete handvatten wilt hoe je met je moeten, angsten en oordelen om kunt gaan,
– wilt leven vanuit zelfcompassie in plaats van vanuit wilskracht de dingen te moeten doen,
– het leven dat je van te voren had gepland wilt leven en jouw bijdrage wilt leveren aan de wereld,
– wilt leven wie je werkelijk bent en jezelf op steeds diepere lagen wilt leren kennen,
– meer van de essentie van het leven en van jezelf wilt begrijpen,
– antwoord op de vragen wilt als: wie je bent, waarom je hier bent, hoe het leven en de wereld werkt,

                                                        dan is deze opleiding voor jou!

Inhoud van de opleiding: LEVEN VANUIT JE ZIEL


module 1) Jouw Ziel en ego als kompas voor het leven
Je leert concreet je ego- en zielseigenschappen herkennen en hoe je ze beide kunt gebruiken als kompas voor optimaal leven en leven vanuit je ziel. Je leert je intuïtie meer te gebruiken, hoe je kunt luisteren naar de boodschappen van je ziel en hoe je haar kunt volgen ipv dat je je door het ego denken of je angsten laat leiden.

module 2) Zelfliefde, relateren – de liefde van de ziel
Ware liefde is altijd van de ziel en is universeel. Je leert wat liefde werkelijk is, hoe je concreet en liefdevol in relatie met jezelf en de wereld om je heen kunt zijn, zonder iets te maken of te doen. Je ervaart hierdoor meer openheid, verbinding en harmonie en leg je de basis voor een diepe betekenisvolle relatie met jezelf, anderen en de wereld om je heen.

module 3) Creatiekracht – het vormgeven van jouw zielsmissie
Een van de krachten van de Ziel is universele creatiekracht. Je leert deze kracht en haar boodschappen herkennen en inzetten zodat je  jouw levensdoel en andere (ziels)wensen vorm kunt laten krijgen in jouw leven. Dit leidt tot gemak, inspiratie, voorspoed, overvloed, flow en geluk. Creëren vanuit je ziel is wezenlijk anders dan creëren wat jij/de persoonlijkheid/het ego wil.

Deze opleiding leert je heel concreet en diepgaand wat het ego en de ziel zijn, hoe ze functioneren en hoe je ze kunt laten samen werken, zodat je jouw levensdoel en zielsmissie werkelijk in de wereld kunt zetten.

Algemene informatie
* Elke module bevat 8 lessen
* Start: 6 april 2021
* De lessen vinden plaats op de dinsdagavonden van 19:30 – 21:00 a 21:30 uur
* Je krijgt ongeveer 2 lessen per 3 weken
* Elke les is live dmv een Zoombijeenkomst
* De online leeromgeving bevat:
– lesinformatie, theorie, achtergronden
– een bibliotheek vol geleide meditaties, visualisaties en healingmeditaties
           – online community
* Prijs per module: 395 Euro; inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven.

Als je interesse hebt in de opleiding kun je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek via Skype of Zoom. Tijdens dit gesprek vertel ik je meer over de opleiding, kunt vragen stellen en kijken we of de opleiding aansluit. Je kunt bellen met Emma Renkema op 06-23244211 of hier een afspraak maken voor een gesprek.